Bästa Bandsåg 2022

Det finns ett antal anledningar till varför du kan behöva en bandsåg, eller en, även om du inte känner till det ändå. Med en bandsåg kan du se till att du får mycket hjälp i din verkstad och det är ett av de mest mångsidiga verktyg du kan ha. Eftersom de även finns i många olika modeller och prisklasser finns det en som passar alla.

Här hittar du både mindre bandsågar, bandsågar lämpliga för metallsågar eller bandsågar designade för trä. Om du inte vet hur verktyget fungerar kan det vara svårt att veta vilket du ska välja och vilket som är bäst – men det är här vi kommer in i bilden.

Innehållsförteckning

  Testvinnare: Bästa bandsågar

  1. Bäst i testet - Milwaukee Bandsaw M12 BS-402C

  Milwaukee Bandsåg M12 BS-402C är en mycket högkvalitativ och robust bandsåg som passar dig som letar efter ett allroundverktyg i handstorlek. Bandsågen är på 12V och har en bladlängd på 687,57 mm. Milwaukee Bandsaw M12 BS-402C är utmärkt för användning för mindre och större jobb och kan enkelt manövreras med en hand.

  Den lilla storleken gör att den även kan användas över huvudet eller när du behöver komma in i trånga och små utrymmen. Milwaukee Bandsaw M12 BS-402C väger endast 3,2 kg och drivs av 2 st 4,0 Ah litiumjonbatterier.

  2. Bandsábh Flex SBG 4910

  Med Flex Bandsåg SBG 4910 kommer du enkelt att kunna kapa profiler och rör på ett säkert och säkert sätt. Denna bandsåg är på 850W och är försedd med en vridbar sågram och två olika bandhastigheter. Det första steget är lämpligt för bland annat aluminium, rostfritt stål och stål, medan det andra steget är utvecklat för stål- och rostfria rör.

  Med Flex Bandsaw SBG 4910 kan du enkelt skapa en stilren och snygg look, även om du inte behöver oroa dig för att fylla en kylväska. Flex Bandsåg SBG 4910 är självkylande och eliminerar brandrisken eftersom alla snitt görs utan gnista.

  3. Bandsábh Holzmann HBS 245HQ

  Letar du efter en större bandsåg som står på golvet? Då är bandsågen Holzmann HBS 245HQ värd en närmare titt. Här hittar du ett säkerhetsband med tillhörande gjutjärnsbord som har en polerad yta och enkelt kan mätas för enklare arbete.

  Bordet kan vinklas i 45 grader och är försett med kraftiga hjul och gummibelagt. Bandsågen Holzmann HBS 245HQ består av ett 1826 mm chassi, pelargon och sågblad. Motorn väger 375 w och maskinens totala vikt är 37 kilo.

  4. Metabo BAS 261 precision

  Metabo BAS 261 Precision är ytterligare en bandsåg i större storlek som ger stabilitet och noggrannhet när du vill skapa snitt av högsta möjliga kvalitet. Metabo BAS 261 Precision har en SSS precisionskontroll som är justerbar och består av tre rullar för tillhörande sågklinga.

  Dessa rullar är placerade i toppen och botten, för att säkerställa perfekta resultat varje gång. Flygande hjul är även utrustade med Metabo BAS 261 Precision med ordentlig gummibeläggning. På så sätt kan du enkelt flytta bandsågen på ett tyst och enkelt sätt.

  5. Milwaukee M12 utan batteri och laddare

  Ibland kan du behöva gå in i väldigt små och trånga utrymmen och då är Milwaukee M12 din bästa vän. Här hittar du ett 12V säkerhetsband utrustat med hastigheter på 0 till 85 rpm.

  Designen är både lätt och kompakt, vilket gör att du bara kan använda en hand för att klippa. Tack vare sin flexibilitet kan du använda verktyget för olika typer av material, t.ex. koppar, aluminium, metallprofiler, stål och många fler.

  Vad är en bandsåg?

  Kortfattat kan man säga att bandsåg är ett verktyg som kan jämföras med pussel på många sätt. Bandsågen är försedd med ett mycket tunt och slätt blad och är speciellt utformat för att göra det enkelt för dig att såga exakta och små bitar av metall eller trä.

  Sågen är mycket effektiv och snabb och beroende på storlek klarar den även mer kaparbete med bravur. Här är bladet definitivt nere, vilket innebär att materialet kommer att placeras tätt och stadigt mot sågbordet.

  När behöver man använda bandsåg?

  Sågbandet är bra att använda när du vill se till att linjer skärs så exakt och så rakt som möjligt. Sågbandet är oftast ett sågblad placerat på ett större bord, men det finns även mindre modeller som kan placeras på arbetsbänken eller liknande.

  Du kan med fördel använda säkerhetsbandet om du vill kapa raka linjer av trä, t.ex. innan du renoverar huset eller om du vill skära ut metallbitar på ett säkert, snabbt och säkert sätt. Många bandsågar gör att du kan byta ut bladet efter behov, men kom ihåg att det då är viktigt att välja ett blad som går hand i hand med dess verktygslängd och bredd.

  DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Go up

  Vår webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer om hur vi samlar in och använder denna information under sidan sekretesspolicy