Bästa gungställning för barn 2022

Många barn drömmer om att ha en egen gunga hemma i trädgården. Många barn kan spendera långa timmar med att racka och det som inte är perfekt då är att vara på nära håll. Det finns så många modeller att välja mellan men vilken är bra?

Vi testade både uppsättningar av gungor och lekställ för att presentera de bästa för olika behov. Se även vår köpguide för att lära dig mer om vad som kan vara bra att tänka på när du väljer gungalternativ.

Innehållsförteckning

  Testvinnare - Bästa pendel för barn

  1. Bäst i testet - KidKraft Arbor Crest Deluxe Playstand Kids

  Bland alla våra tester för att få det bästa gungstället har vi valt ut vinnaren för KidKraft Arbor Crest Deluxe Play Stand. Perfekt produkt för mycket aktiva barn.

  Detta är en riktigt rolig produkt för barn med många möjligheter till aktiviteter som kommer att underhålla dem under längre perioder. Det finns både gungor, rutschkana och bergväggsstege.

  Utöver det finns även en bänk och bord som är perfekt för att leka den klassiska lekstugan eller bara att sitta och äta ditt mellanmål på ett mysigt ställe.

  2. Playstand Plum Meerkat

  En annan mycket trevlig lekplats är modellen Plum Meerkat.

  Den här lekstativet erbjuder också mycket nöje i form av gungor, rutschkanor och klätterrep. Gungorna består av en enkelgunga och en dubbelgunga.

  Materialet som används för att göra denna lekstruktur är massivt trä. Det ser väldigt fint ut i vilken trädgård som helst.

  3. Hörby Bruk CanCan Classic Swing Barnställ

  CanCan Classic gungställning från Hörby Bruk är ett silverstabilt stålrörsställ med svetsade benfästen.

  Här får barnen två enkelgungor med rep och en dubbelgunga. Sätena är robusta med rundade kanter och har även ett säkert klämskydd.

  Gungställningen är enkel att montera och är försedd med fotplattor för ytterligare förankring.

  4. EXIT Accent Play-stativ

  Aksent modell från EXIT är ett väldigt snyggt lekställ i skandinaviskt trä i grått. Träet är tillverkat av furu och högtrycksnät. Det ger en lång livslängd och kräver ingen ytterligare behandling.

  Den innehåller både gunga, rutschkana, sandlåda och lekstuga. På gungarmen kan du välja att hänga andra typer av gungor. Här har barnen roligt med massor av lekmöjligheter.

  Lekstativet är lätt att montera och stommen är stadigt förankrad i marken med starka metallkopplingsdelar som säkerställer en stark konstruktion.

  5. Plommonställ

  Från Plum kommer denna fina lekstomme i massivt trä. Här får aktiva barn gott om möjligheter att leka loss.

  Lekstrukturen består av två enkla gungor, en rutschkana och en klättervägg. Barnen får ett bra utbud av träning i många motoriska färdigheter.

  6. Nordic Playing Swing Stand

  Den som letar efter ett enkelt gungställ bör ta en närmare titt på denna modell från Nordic Play.

  En gungställning har två plastgungor och ett tillhörande rep. Ställningen har en kraftig furufylld furukonstruktion. Den ger mycket hög motståndskraft mot exempelvis röta och du får ett gungställ med lång hållbarhet.

  Modellen är lätt att montera.

  Köpguide – Välj rätt gungsats

  Här har vi satt ihop en köpguide som ska underlätta valet för att välja rätt gungställning. Vi har samlat tips och råd om vad du kan behöva tänka på innan du köper den som passar din bebis bäst. Ett bra gungställ håller också i många år och kan erbjuda många timmars nöje.

  Plats för tomt

  En av de största sakerna att komma ihåg är hur mycket utrymme du har för ett gungställ. Om du har begränsat utrymme kanske det bara finns plats för din enklare version. För mer utrymme kan du även välja ett större lekställ med lite fler lekmöjligheter.

  Design och underhåll

  Själva designen kan vara viktig om man vill harmonisera ställningen med huset och trädgården. Här är det smaken som styr om det ska vara naturligt trä, stiligt grått trä, silverfärgat stål, fantasifulla färger eller något annat.

  Om det är en mögel i trä behöver du även tänka på hur mycket underhåll som krävs vid val av trämaterial.

  Pris

  Ett gungställ är en bra investering så priset är också en stor faktor i valet. De flesta prisklasser har enklare och mer avancerade versioner att välja mellan.

  Möjligheter till handling

  Behöver du något mer än gungor kan du titta på lekställ som kan erbjuda en rad olika aktivitetsmöjligheter. Det kan vara modeller med allt från rutschkana, klättervägg, sandlåda, lekstuga med mera.

  Gungorna kan vara vanliga enkelgungor för dubbla gungor, kompisgungor och babygungor. Vissa jobb ger också möjlighet att byta ut de pendlar som följer barnets utveckling och intresse.

  DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Go up

  Vår webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer om hur vi samlar in och använder denna information under sidan sekretesspolicy