Bästa Handkräm 2022

Händer är en av de kroppsdelar som utsätts för mest slitage under dagen, så det är kanske inte så konstigt att störa sin hud. Hos äldre, och särskilt hos kvinnor, är huden mycket tunnare och därför också känslig och utsatt. Möjliga problem inkluderar huddegeneration eller till och med sprickbildning. Du kan också uppleva uttorkning, vilket gör tidiga tecken på tidigt åldrande mer märkbara.

Vatten är något vi dagligen utsätter våra händer för, t.ex. när vi diskar, lagar mat eller efter att vi går på toaletten, men de som har regelbunden kontakt med vatten har också större risk att få torra händer. Med hjälp av en riktigt bra handkräm kan du vara säker på att återskapa fukt och få händer som är mjuka och lena och med ny flexibilitet i huden.

Innehållsförteckning

  Testvinnare - Bästa Handkräm

  1. Bäst i test - Hand Cream Rituals The Rituals Of Ayurveda

  Hand Cream Rituals The Ritual Of Ayurveda är en riktigt bra handkräm som innehåller hela 95% naturliga ingredienser. Ritual Hand Cream The Ritual Of Ayurveda är därför idealisk för dig som vill behålla återfuktningen så naturlig som möjligt samtidigt som den har en mycket god effekt på torr och sprucken hud.

  Krämen är berikad med en djuprörlig sötmandelolja, medan den indiska rosingrediensen mjukar upp händerna och ger dem den näring de behöver.

  2. L'Occitane Sheasmörkräm

  Torr hud kan drabba de flesta, men ibland kan huden bli så torr att den spricker och känns stressad, känns bekväm och gör ont. Med L'Occitane Shea Butter Cream får du en handkräm som är speciellt framtagen för extra torra händer och innehåller 20% återfuktande sheasmör.

  Handkrämen är även utrustad med extrakt från sötmandel samt honung och har en mycket god och lätt doft av ylang och jasminblomma. L'Occitane Hand Cream Shea Butter återställer fuktnivåerna i torra händer och skyddar huden.

  3. Maria Åkerberg handkräm

  Denna handkräm från Maria Åkerberg är det perfekta valet för dig som har väldigt torra händer och utsätts för upprepad kontakt med vatten eller starka rengöringsmedel.

  Maria Åkerberg Hand Cream ser till att din huds naturliga fettbarriär stärks och återställs, vilket gör dina händer mjuka och lena. Krämen innehåller även gult som bidrar till den intressanta färgen, samt bivax som skyddar och mjukgör.

  4. Meraki handkräm

  Skonsamma, miljövänliga produkter blir allt mer populära och med Meraki handkräm hittar du en ekologiskt certifierad handkräm innehållande kakaosmör, aloe vera och mandelolja.

  Dina händer blir omedelbart återfuktande och blir mjuka och smidiga, utan att oroa dig för fläckar. Den underbara doften passar även de flesta och den praktiska storleken gör att du kan bära den i fickan eller väskan.

  5. Atrix Hand Cream Intensiv Protective Cream

  Har du problem med irriterad och känslig hud är det avgörande att du använder den goda handkrämen. Atrix Hand Cream Intensive Care Cream är en intensivvårdskräm som ser till att irriterad och skadad hud lugnas och lindras.

  För att motverka detta är den berikad med provitamin B5, samt kamomill som har en lugnande och skyddande effekt. Atrix Hand Cream Intensive Protective Cream är väl lämpad för alla hudtyper och du får effekten redan efter första appliceringen.

  6. CCS Fish Star Feeding Cream

  CCS Starfish Nourishing Hand Cream är en återfuktande och lugnande handkräm som är berikad med både oljor och urea. Krämen är fyllig och rik, ger den en behaglig konsistens samtidigt som den gör huden och nagelbanden mjuka och smidiga.

  Denna kräm är speciellt utvecklad för dig som har väldigt torra händer och behöver återfukta mer än det översta lagret. Fetthalten är så hög som 22%, vilket gör den perfekt som nattkräm.

  7. Neutrogena Norweigan Hand Cream Doftless Formula

  Med en mycket unik och effektiv blandning av glycerin och mjukgörande ingredienser kan Neutrogena Hand Cream Norweigan Unscented Formula gå ner till huden och verkligen arbeta djupt.

  Krämen skyddar och lugnar känslig och skadad hud, samtidigt som den återfuktar torrhet och sprickor. Neutrogena Hand Cream Norweigan Unscented Formula ger en mycket intensiv och långvarig återfuktning och är idealisk för dig med extra torr hud.

  Köpguide – Välj rätt handkräm för dig

  Du ensam vet kanske inte vilken handkräm som passar dig bäst, men urvalet är enormt och det är inte alltid lätt att välja rätt. Genom att känna till och förstå de olika produkterna som finns på marknaden kan du göra ett smartare val som ger dig den handkräm du behöver.

  Det finns några saker att tänka på när du köper en handkräm. Först och främst måste du se till att du väljer en handkräm som verkligen passar din hud, t.ex. om du har mycket torra händer eller vill återfå flexibiliteten i din hud. Kanske vill du ha en handkräm som har anti-aging egenskaper som gör huden slätare och yngre?

  Viktiga näringsämnen

  Det finns två näringsämnen som är lite extra viktiga att se upp med i sin handkräm.

  Eteriska oljor

  Eteriska oljor som är oljiga i hudkrämer borde vara riktigt bra, då de är väldigt bra på att bevara och återfukta. Några som du bör satsa lite extra på är bland annat arganolja, jojobaolja, avokadoolja och mandelolja.

  Aloe vera

  Aloe vera är känt för sina läkande egenskaper och genom att berika den med handkrämer kan krämen tas upp mycket snabbare. Aloe vera lugnar huden, mjukgör och återfuktar samtidigt som det kan läka sprickor eller solbränd hud.

  Dosera rätt

  Att använda för mycket handkräm i alla applikationer är ett mycket vanligt misstag. Detta kan öka känslan av klibbiga och klibbiga händer längre än nödvändigt och du får dessutom slut på produkten mycket snabbare.

  Om du behöver använda handkräm ofta kan det vara värt att investera i en billigare produkt som är mer förpackad, och sedan komplettera denna med en mindre handkräm utvecklad specifikt för dina behov.

  Frågor och svar

  Vilken handkräm är bäst?

  Vilken handkräm som är bäst beror på dina specifika behov, men vi tror att The Ritual Of Ayurveda är ett av de bästa alternativen för alla hudtyper.

  Krämen doftar gott och torkar snabbt vilket gör att du slipper klibbiga fingrar och fet hud. Den återfuktar också ordentligt och håller länge.

  När behöver du handkräm?

  Alla kan ha stor nytta av handkräm och du kan använda produkten precis när du känner för det. Det är inte ovanligt att man applicerar handkrämen på morgonen, som en del av den dagliga rutinen, eller efter att man utsatts för vatten och vill balansera PH-värdet i huden igen.

  Överanvändning rekommenderas dock inte då det kan göra att din hud blir så van att du inte kan vara utan handkräm under kortare/längre perioder.

  DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Go up

  Vår webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer om hur vi samlar in och använder denna information under sidan sekretesspolicy