Bästa Lödkolv 2022

När något behöver fixas eller när en mikrofon går är du redo för ett nytt projekt och då är det såklart viktigt att du har rätt verktyg för uppgiften. Med en lödkolv kan du vara säker på att löda ihop saker till perfektion och det finns en viss glädje att se svetsaren smälta ihop.

En lödkolv kan användas i nästan alla situationer där man behöver kombinera olika typer av elektriska komponenter, men vilken ska man välja?

Innehållsförteckning

  Testvinnare - Bästa lödkolv

  1. Bäst i testet - Milwaukee M12 SI-201C lödkolv

  Lödkolv Milwaukee M12 SI-201C är en mycket bra och väsentlig lödkolv utrustad med LED-lampor som informerar dig när kolven är klar att användas.

  Den har också en temperaturvakt som säkerställer att verktyget behåller sin värme även under de mest krävande applikationerna. Här kan du också välja mellan en rad olika arbetssätt, t.ex. -0 grader eller 90+ grader. Kolven blir varm på bara 20-30 sekunder.

  2. Weller svetsstation WE 1010

  Weller WE 1010 är en högkvalitativ lödstation som har fått bra recensioner från tidigare kunder. Lödstationen är säker och säker att använda tack vare den värmebeständiga silikonkabeln och ESD-säkringen.

  Weller WE 1010 tar cirka 28 sekunder att värma upp och kan ställas in mellan 100-450 grader. Den ergonomiska pennan är för bättre grepp och du får en ny spets för utbyte.

  3. Ironside lödkolv

  Med Iron Lödkolv kan du säkerställa att allt arbete utförs med högsta möjliga noggrannhet. Denna lödkolv är utrustad med ett mycket stabilt och korrekt plasthandtag, och kolven är vinklad för bästa upplevelse och maximal användbarhet.

  Lödkolv Ironside är lämplig för lödning av plåt och har en 1,5 meters sladd. Detta gör att du enkelt kan manövrera den utan att behöva flytta eller vara fasthållen. Den maximala lödtopptemperaturen är 500 grader.

  4. Sievert Promatic - Lödkolvsbrännare för plåtarbeten

  Sievert Promatic 337030 är idealisk för dig som letar efter en lödkolv som är speciellt designad för plåtarbete och har ett arbetstryck på 2 bar. Sievert Promatic 337030 är utrustad med ett mycket praktiskt och bra vindskydd som ser till att lågan hålls tillbaka och därmed blir mycket mer stabil mot vinden.

  Det ergonomiska handtaget gör den lätt att manövrera och ger dig den bästa komforten.

  5. Dibotech Lödkolv Series 30 W

  Med detta fantastiska startpaket från Dibotech får du allt du behöver för att börja löda. Dibotech Lödkolvset 30 W består av 30 W lödkolv, men du får även plåtsug, lödkolvstativ, rengöringssvamp och 17 gram lod att använda.

  Dibotech Lödkolvset 30 W fästs enkelt i vägguttaget och tar bara några sekunder att bli varm. Vi rekommenderar denna produkt till alla som provar lödning för första gången och vill slippa köpa med olika tillbehör så att de kan komma igång på ett effektivt sätt.

  Köpguide – Välj rätt lödkolv

  Det finns några väldigt viktiga saker att tänka på för att du ska bli väldigt nöjd med din lödkolv och att det blir ett verktyg som du faktiskt använder. Det handlar bland annat om att kunna värma upp riktigt snabbt och effektivt, men det handlar också om digitala inställningar som gör att värmen kan regleras mycket bättre. Nedan listar vi tre faktorer som är ovärderliga.

  Snabbt varmt – Ju snabbare din lödkolv blir varmare, desto snabbare kommer du att kunna använda den. Det håller också värmen mer jämn och gör det lättare att stänga av och starta om. En uppvärmningstid på cirka 20-30 sekunder är bäst.

  Tillval med mjuk kabel – För att kunna arbeta så smidigt och exakt som möjligt är det viktigt att sladden är mjuk och lätt att böja. Det är inte ovanligt att billigare modeller har relativt stela kablar.

  Digital inställning – Om din lödkolv har en digital inställning betyder det att värmen kommer att regleras och hållas konstant, oavsett vad du löder. Handlödkolvar har inte denna funktion, vilket gör att de kan svalna vid kontakt med vissa material.

  När behöver man använda lödkolv?

  i de flesta fall (läs 99%) används lödkolvar för att fästa elektriska komponenter. Det kan t ex att du har ett kretskort där motståndet är trasigt och du måste byta ut det.

  Lödkolven kan även användas om du vill skarva kablar och vill skapa mer hållbarhet än vad vridning och gängning kan.

  DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Go up

  Vår webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer om hur vi samlar in och använder denna information under sidan sekretesspolicy