Billigtochbra.se

Bästa Multimeter 2022

En multimeter är ett mycket praktiskt verktyg när du vill kunna mäta ström-, resistans- eller spänningsvärden. Du använder även multimetern om du vill lösa kretsar och de mer moderna alternativen är också väldigt lätta att använda.

De mäter med mycket hög noggrannhet och behöver inte vara extremt dyra i inköp. Den största skillnaden mellan dyra och billiga multimetrar är funktionerna och möjligheten att mäta flera olika värden. Här listar vi multimetrar som passar både proffs och amatörer.

Innehållsförteckning

  Testvinnare - Bästa multimeter

  1. Bäst i testet - Influensa multimetrar 115

  Fluke Multimeter 115 är en högkvalitativ och högt ansedd multimeter. Denna multimeter är utrustad med en RMS för att ge dig elektrisk felsökning och är idealisk för att mäta parametrar som kapacitans och frekvens. Fluke Multimeter 115 har också ett antal olika funktioner som gör den enklare att använda.

  Här hittar du t ex Lo-Z kapacitans, diodtest och effektvärde på växelström. Genom att ha en mycket stor och upplyst skärm kan Fluke Multimeter 115 även fungera i områden som inte är dåligt upplysta.

  2. Extech EX355 multimeter

  Klart du föredrar Extech Multimeter EX355 och en multimeter designad för att mäta frekvens, kapacitans, impedans, temperatur och intermittent faktor. Extech Multimeter EX355 har ett lågpassfilter för att ge dig så exakta mätningar som möjligt och en inbyggd AC-spänningsdetektor.

  För bästa användarupplevelse har den en stor upplyst LCD-display, samt en indikator som indikerar när batteriet behöver laddas. Extech Multimeter EX355 kommer med 3 års garanti.

  3. Stanley Multimeter FatMax FMHT0-77419

  Att marknadsföra en multimeter är inte nödvändigt för att fungera bra och Stanley Multimeter FatMax FMHT0-77419 är ett bevis på det. Även om Stanley Multimeter FatMax FMHT0-77419 har många flexibla och praktiska funktioner, är den fortfarande väldigt enkel att använda.

  Multimetern har ett motstånd på 600 ~ 60MΩ och kan mäta både frekvens, temperatur och kapacitans. Perfekt för dig som behöver en multimeter på jobbet eller hemma.

  4. Mini limit multimetrar 210

  Med en Mini Multimeter 210 får du allt du behöver av en mycket bra multimeter. Precis som namnet antyder kommer minigränsen 210 Multimeter i ett mindre format som du enkelt kan ha med dig i fickan.

  Multimetern är utrustad med datalagring, diodtestning, batterikapacitetsvarningar, mätfunktioner och automatisk avstängning. I ditt köp får du ett batteri, bruksanvisning, testkablar och ett smart fodral för förvaring.

  5. Kyoritsu Multimeter Kewmate 2012RA

  Om du letar efter en riktigt smidig multimeter kan vi rekommendera Kyoritsu Kewmate 2012RA Multimeter. Kyoritsu Kewmate Multimeter 2012RA är utrustad med en öppen strömklämma och fyra nya funktioner jämfört med sin föregångare.

  Här hittar du t.ex. automatisk nolljustering samt TRMS-detektering. Den nya tången kommer också i ett större format, vilket hjälper till att mäta upp till 120A full AC/DC. 2012RA Kyoritsu Multimeter Kewmate kommer med ett skyddande lock, testguide, batteri och manual.

  Köpguide – Välj rätt multimeter

  När du ska köpa en multimeter är det såklart viktigt att välja en som passar dig och dina behov så bra som möjligt. För att detta ska lyckas är det viktigt att inte bara titta på priset utan istället är noggrannhet och funktioner av största vikt. Noggrannheten kan naturligtvis vara svår att kontrollera innan du faktiskt testar produkten, men denna information finns oftast i produktbeskrivningen för produkten.

  Noggrannhet – Ju mer exakt din multimeter är, desto bättre. Här använder tillverkaren vanligtvis en procentsats som beskriver den maximala möjliga avvikelsen. Det kan vara svårt att mäta något till 100%, men ju närmare det är desto bättre.

  Aspekter – Multimetrar kommer med alla möjliga funktioner och det är upp till dig att bestämma vad som är viktigt. Det kan t.ex. relatera till temperaturmätningar, frekvensmätning, analog eller digital, stor eller liten skärm och många fler.

  Mätområde – Intervallet man kommer att kunna mäta kan variera mycket mellan olika multimetrar. Vi uppmuntrar dig att investera i ett bredare utbud, eftersom detta ger dig mycket fler möjligheter. Observera dock att bredd inte är viktigare än noggrannhet.

  När behöver du använda en multimeter?

  Som redan nämnt är en multimeter ett verktyg som du kan använda när du vill mäta t ex effekt eller om du vill ta reda på varför en elektrisk komponent eller krets inte fungerar som den ska.

  Multimetern låter dig felsöka dig själv innan du tar en elektriker. Fördelen med detta är att du sparar mycket pengar och i många fall kan problemen vara lätta att lösa.

  Exit mobile version