Bästa Sällskapsspelet för Barn 2022 » Bäst i test

I många människors stressiga vardag är det svårt att hitta en riktig tid. När man har en stund över vet man inte alltid vad man ska hitta på. Att umgås med familjen som skapar underbara minnen, utan plikter eller jobb på vägen, är en mycket givande tid.

Visst finns det mycket man kan göra tillsammans som familj, men att spela ett spel är en av de populäraste och mest uppskattade aktiviteterna. Med det menar vi inte ett spel på PC eller TV, utan ett klassiskt familjespel där ni alla sätter er ner tillsammans. Ett brädspel ger dig möjligheten att kombinera en rolig aktivitet med mycket skratt och prat, men vilket spel ska du välja och vilket är bäst?

Innehållsförteckning

  För närvarande de mest populära brädspelen på

  Topp 9 brädspel för barn

  1. Bäst i rättegången - Tactic Games för kurragömma i Safari Park

  Hide and Seek in Safari Park är ett spel som passar alla familjemedlemmar från 4 år och äldre och som älskar safari och alla relaterade djur. Målet med spelet är att få de djur du hittar på dina spelkort.

  Spelreglerna är väldigt enkla och vinnaren är den som lyckas ha flest djur när spelkorten tar slut. Kurragömma i Safariparken utsågs också till Årets barnspel.

  2. Hasbro Who There Brädspel

  Vem är det? Det är ett väldigt klassiskt brädspel som har spelats av barn och vuxna i många år. Gissningsspelet handlar om att försöka gissa karaktären som din motståndare har valt.

  Spelet varar i cirka 15 minuter och är lämpligt för två spelare. Den korta lektiden gör att även otåliga barn kan delta. I Hasbro Who Where-brädspel kan du även ladda ner nya karaktärer via internet.

  3. Nicotext The Lein Game

  Bajs är intresserad och har orsakat många skrattstunder hos barn sedan dess. Det räcker med att säga ordet och många spelningar kommer att hända. I Bajsleken från Nicotext ska bajskorvarna tävla mot varandra och vinnaren är den som sköter toaletten först.

  Under spelets gång äger många roliga händelser rum, t.ex. du kommer att höra många pruttande ljud. Välj den korvbajs du vill vara och låt leken börja.

  4. Alger Den förlorade diamanten

  Jakten på den förlorade diamanten är ett spel som har funnits länge och är perfekt för vuxna och barn som älskar spännande äventyr. Här kan du spela mellan 2-5 personer åt gången och speltiden är cirka 30-45 minuter.

  Spelet handlar om att du tilldelas ett väldigt mystiskt och annorlunda uppdrag. Du hittar den största diamanten i världen. Vinnaren är den som lyckas hitta pärlan.

  5. Educa Vildkatten x Greta Gris

  I det här roliga spelet från Educa får vildkatten en chans att träffa den populära lilla grisen Greta Gris. Spelet passar alla familjemedlemmar och eftersom det passar från 2 år och uppåt kan även de minsta delta i spelet.

  The Wildcat x Greta Gris är ett spel om att leta och hitta alla motiv på brädan. Speltiden är 10 minuter och upp till 4 spelare kan delta.

  Twister brädspel

  Twister är ett spel där hela kroppen kan användas. Sanningen är att det verkligen bara är din kropp du kommer att använda. Med hjälp av dina händer och fötter kommer du att tävla om vem som kan hålla bäst balans och hitta olika lösningar för de positioner du tvingas stå i.

  Vissa moderna alternativ har också lagts till i detta spel, som "Air" och "Spinner's choice".

  7. Deer / Ludo brädspel

  Med alla fräscha föremål som finns tillgängliga är det lätt att glömma alla klassiska spel du spelade som barn, men Alga har skapat en nyare version av Deer by Knuff som är väl värd ett försök.

  Med detta barnspel får hela familjen chansen att tävla mot varandra och som alltid är det viktigt att försöka pressa ut sina motståndare och nå målet själv så snabbt som möjligt. Självklart ska du se till att du inte blir bortknuffad av dina motståndare.

  8. Barnalfabetet

  Alla ord och sånger relaterade till Barnalfabetet kommer från Alger - bokstavligen! Här hittar du en barnversion av det traditionella spelet och du kan välja mellan två olika typer av spelversioner.

  Du spelar ett korsord eller väljer bokstavsspelet. Tack vare den tvåsidiga spelplanen spelas båda alternativen på samma. Alphabet rekommenderas för barn från Alga från 6 år och erbjuder spel för upp till 4 personer.

  9. Little Thief & Police brädspel

  Att leka tjuv och polis är högt uppskattat och nu kan du flytta spelet från sovrummet och in på matsalsbordet där hela familjen kan vara med. Lilla Tjuv & Polis passar för mindre och äldre familjemedlemmar och målet är att fånga de kriminella som korsar hela spelplanen.

  Om du är riktigt kvicktänkt blir det ingen match. Observera att barn under 3 år inte bör använda spelet eftersom det finns många små delar.

  Vad bör du tänka på när du köper brädspel för barn?

  Det viktigaste är att du väljer ett brädspel som passar barnets ålder. Ingen kommer att belönas för att spela ett brädspel från 6 års ålder med en 3-åring.

  Så läs noga på förpackningen vilken ålder spelet passar för och välj gärna spel efter intresse. Gillar du djur? Äventyr i djungeln eller finns det kanske en karaktär från TV som är mer uppskattad?

  När kan barn börja spela brädspel?

  Idag finns det många olika brädspel som riktar sig till barn i olika åldrar. De enklaste spelen är oftast från 3 år, men det finns även spel som rekommenderas från 2 år.

  Om det är högre spelregler eller stavning/matematiska spel är den rekommenderade åldern vanligtvis högre, t.ex. 6 år och uppåt. Som sagt, barn kan delta i brädspel även i mycket ung ålder.

  Läs mer: Matematiska spel för barn - Bäst i testet

  Vilket brädspel är bäst i testet?

  Det bästa brädspelet för dig beror på vad du och dina barn är intresserade av, men ålder och andra faktorer kan också vara inblandade, t.ex. hur många av er är i familjen. Vi valde att lista Kurragömma i Safariparken som det bästa brädspelet för barn och det finns många anledningar till detta.

  Inledningsvis har spelet anpassats för att vara lika roligt för äldre barn och yngre, men det har också en hyfsad speltid – det är inte för kort eller för långt. Reglerna är lätta att förstå, så även mindre barn kan vara med i tävlingen om vem som tar hem de största djuren.

  DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Go up

  Vår webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer om hur vi samlar in och använder denna information under sidan sekretesspolicy