Bästa skolväska för barn 2022

Det är säkert många som minns sin första skolväska och visst är det något speciellt med själva väskan. Att börja skolan och må bra med väskan är nog en stor grej också.

Skolväskor finns i otroligt många former, färger, mönster och storlekar. Men vilken ska man välja? Vi har testat och undersökt många vanliga modeller och presenterar våra vinnare i testet här. I slutet finns även en köpguide med tips och råd om att välja rätt skolväska.

Innehållsförteckning

  Testvinnare - Bästa skolväska för barn

  1. Bäst i testet - Beckmann 10L Urban Mini Kids Ryggsäck

  Den bästa skolväskan i detta test var modellen Beckmann Mini Urban Backpack. Väskan rymmer 10 liter och är designad för att lasta vilken vikt som helst på bästa ställe så att den inte känns tung.

  Ryggsäcken är lätt och hög kvalitet med smarta funktioner och snygga detaljer. Det finns några remmar och spännen för att justera den optimalt för barnets rygg. Axelremmar och rygg har bekväm stoppning.

  Överdraget har ett inbyggt regnskydd och reflexer på alla sidor. Innehåller även en dricksflaska med en volym på 400 ml.

  2. Liewood Allan Ryggsäck för barn

  Vår andra plats går till en söt ryggsäck med detaljer som får en att tänka på katter. Allan Cat / Rose Backpack-modellen från det danska märket Liewood har denna roliga design.

  Skolväskan är gjord av slitstark canvas och axelremmarna är vadderade och justerbara. Det finns även en rem över bröstet för att passa väskan bättre.

  Inuti väskan finns ett huvudfack och ytterligare ett fack. Det finns även ett externt fack för mindre föremål.

  3. Blafre Ryggsäck 6L inklusive matlåda och stålflaska

  Denna färgglada skolväska kommer från Blafre, en ryggsäck med plats för 6 liter. Dessutom ingår en traktorformad stålflaska och matlåda. Allt i färgmatchning.

  Detta är en snygg väska som passar för förskola och resor. Väskan har justerbara och mjuka axelband och en justerbar bröstrem.

  Inuti finns ett huvudfack och på utsidan finns ett mindre yttre fack. Matlådan har två fack och dricksflaskan är i rostfritt stål, återvinningsbar med skruvkork av både HDPE-fri plast och ftalater.

  4. HYPE Skolväska för barn

  Vi får en riktigt färgglad och cool ryggsäck i HYPE Holographic Unicorn Backpack från Justhype.

  Inuti skolväskan finns ett stort huvudfack och på utsidan ett yttre fack med dragkedja.

  Axelremmarna är vadderade och justerbara och har en praktisk upphängningsögla upptill. Väskan har även en avtagbar pompom.

  5. Oii Mini ryggsäck

  Mini-ryggsäcken från Oii är gjord av 100 % återvunnen polyester från plastflaskor. Produktionskedjan är även klimatkompenserad så denna skolväska är ett bra miljöval jämfört med många andra alternativ.

  Inuti finns ett huvudfack och på utsidan en mycket liten framficka. Axelremmarna är justerbara och ändras till ett smidigt handtag om du föredrar att bära väskan i handen.

  6. Ryggsäck Cosmos Nordbjørn 17L

  Vill du välja massor av roliga mönster och färger finns det ett bra val till Cosmos-modellen från Nordbjørn.

  Skolväskan rymmer totalt 17 liter och är gjord av bomullscanvas. Den har ett litet handtag och axelremmarna är justerbara.

  Huvudfacket är rymligt och det finns även ett praktiskt ytterfack.

  7. Bobo väljer en landskapsryggsäck

  Ett enkelt alternativ med endast ett huvudfack är Landscape-modellen från Bobo Choses.

  Skolväskan är gjord av 100% bomull och har justerbara axelband och ett praktiskt handtag.

  Köpguide – Välj rätt skolväska för barn

  Beroende på hur väskan ska användas om den bara ska användas till skolan eller även till resor, fritidsaktiviteter och annat kan man behöva välja olika modeller. Här i vår köpguide tittar vi på vad som kan vara bra att tänka på vid köp av skolväska.

  Volym

  Vad som kan läggas i påsen beror till stor del på vad som ska användas i påsen och hur gammal den är för bebisen.

  För unga som inte har lika mycket läxor i skolan behöver väskan oftast inte lika mycket plats som småpengarna, en flaska vatten och lite frukt.

  Ryggsäck eller inte

  Vi rekommenderar att du väljer en ryggsäck för att skydda ryggen på barnet och för att den inte ska behöva vara tung att bära. Att bära en väska på en axel kan i värsta fall ge en sned rygg när bebisen växer. Vi föredrar alla ofta att bära en väska i första hand på ena axeln och det gäller även barn.

  DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Go up

  Vår webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Läs mer om hur vi samlar in och använder denna information under sidan sekretesspolicy