Billigtochbra.se

Bästa Spånsug 2022

Spånsug är ett jättebra verktyg för dig som arbetar i verkstaden och använder många olika elverktyg. Med en spånavskiljare kan du se till att spån och spån tas bort snabbt, så att de inte skräpar eller ens hamnar i luftstrupen.

Spånsug kommer oftast i ett större format och är försedd med en bottenplatta med hjul. Detta gör att du enkelt kan flytta runt den i huset, verkstaden eller garaget – beroende på dina behov.

Innehållsförteckning

  Testvinnare - Bästa spånsug

  1. Bäst i testet - SPA 1200 sug Metoba chip

  Metoba SPA 1200 spånsug är det perfekta valet för dig som letar efter högkvalitativ spånsug med kW på 0,55. Metoba Spånsug SPA 1200 har en behållare med en kapacitet på 65 liter så den passar för stora och små arbeten.

  Spånsugning är speciellt utformad för träbearbetningsmaskiner som stoppar och filtrerar bort upp till 99 % damm och partiklar. Det betyder att du även kan använda den hemma för att rena luften inuti.

  2. Luna BDC 240 spånutsug

  Luna BDC 240 spånutsug är en mycket praktisk och multifunktionell spånutsug med en sugkapacitet på upp till 2100 m³/h. Spånsugen har många bra egenskaper, såsom möjlighet till upp till 350 mm eller snabba och enkla planeringsbyten med hjälp av snabbspännremmen.

  Basplattan är försedd med fyra svängbara hjul, så att du kan flytta spånsuget vid behov.

  3. Holzmann ABS 1500FF spånavskiljare

  Letar du efter en spånsug som kan användas hemma och på jobbet? Då kan vi rekommendera Spånsuger Holzmann ABS 1500FF. Holzmann ABS 1500FF spånsug är utrustad med en mycket stor filteryta och har en ordentlig luftpassage som gör det lätt att ta upp spån, damm och andra partiklar.

  Spånsugen är större i storleken och har en 750 W motor vilket gör att den klarar det mesta. Även här är spånsugen utrustad med en rejäl bottenplatta och fyra flexibla hjul.

  4. Bernardo DC 300 spånsug

  Bernardo DC 300 spånsug är perfekt för användning med olika träbearbetningsmaskiner och är ett utmärkt komplement till din verkstad eller garage. Den robusta konstruktionen gör att Bernardo DC 300 spånsug står stadigt på plats och den tillhörande vagnen gör den portabel och lätt att flytta.

  För ditt köp får du en filterpåse och en spånpåse samt en Y-adapter och en bottenplatta med hjul. Observera att slangen köps separat.

  5. Makita DVC35OZ batteridriven spånsugare

  Med detta 18 V batteridrivna spånsug får du en riktigt bra maskin som hjälper dig att hålla dig ren och spånfri. Makita DVC350Z är väldigt enkel, flexibel och lätt att använda och detta beror på den låga vikten på endast 2,1 kg.

  Med den bifogade axelremmen kan du enkelt bära Makita DVC350Z för att arbeta på flera platser. Beräkna cirka 20 minuters drifttid.

  6. Einhell TE-VE spånsug

  Med en påse chips så stor som 65 liter ser Spånsug Einhell TE-VE till att fylla ordentligt innan du ska tömma den. Det betyder att du kan arbeta med det väldigt länge.

  Einhell TE-VE spånsug är speciellt utvecklad för användning med verktyg som avger stora mängder damm och spån och har noggrann och mycket stark sugkapacitet. Här hittar du en lång och mycket flexibel slang, samt en multikonditioner.

  Köpguide - Välj rätt spånsug

  När det är dags att köpa en spånsugare finns det tre saker vi tycker är oerhört viktiga att tänka på. Dessa tre saker är kapacitet, ljudnivå och ackordslängd.

  Cumas – Avfallsbehållarens kapacitet bestäms av hur mycket spån ditt spånsug klarar av vid varje användning. Vi råder dig att välja en med rätt kapacitet för dig att använda och undvika att köpa mer än du behöver, eftersom du kommer att behöva betala mer i onödan.

  Ljudnivå - Ju lägre dB-nivåer på ditt chipsug, desto bättre. Hörselproblem kan fungera i bullriga miljöer eller till och med permanenta hörselskador, som du naturligtvis vill undvika. Kom ihåg att du måste använda hörapparater om dB överstiger 95dB.

  Sladdlängd – Se till att välja en spånsug som har en relativt lång sladd. Du ska inte behöva vara begränsad i ditt arbete eller behöva flytta spånsugaren för att få en adekvat räckvidd. Det är också viktigt att repet är av bra material som tål vardagsbruk och slitage.

  När behöver man använda spånavskiljare?

  Spånsug kan användas för en mängd olika situationer och ändamål. Du kan t.ex. använda den om du arbetar hårt med träbearbetning och vill minska risken för att andas in rakning och orsaka andningsproblem.

  Spånsug kan också användas hemma som en typ av luftrenare, eftersom den är designad för att suga upp mycket små partiklar.

  Exit mobile version